Rövidtávú Országos Bajnokság
Országos Rövidtávú Váltóbajnokság

Meghívó

A Pécsi Vörös Meteor Sportkör Tájékozódási Futó Szakosztálya, mint pályázó, együttműködve a Pécsi Vasutas Sportkör, valamint a Pécsi Orvos Egészségügyi Sportkör tájékozódási futó szakosztályaival bemutatja a 2023. évi Rövidtávú-, valamint Országos Rövidtávú Váltóbajnokságot.
Sportkörünk a pályázatban vállaltaknak megfelelően 2023-ban Pécs történelmi belvárosában, és a Tettyén rendezi a bajnokságot. A verseny fővédnökei:
  • Péterffy Attila, Pécs Megyei Jogú Város Polgármestere

  • Felföldi László, Pécsi megyéspüspök

Minden feltétel adott ahhoz, hogy vendégül láthassuk Magyarország tájékozódási futóit, akik minden kategóriában megküzdenek a 2023. évi rövidtávú bajnoki címért. Már most a munka dandárján dolgozó rendezői gárda összeállítása:
Versenyelnök
Kóger Gyula
Versenyelnök helyettese
Kühn Edit
Versenytitkár
Ambrus Sándor
Pályakitűzők - ellenőrző bírók
ROB Selejtező
Forrai Gábor, Forrai Miklós - Kersity András
ROB Döntő
dr. Pavlovics Gábor - Kersity András
ORVB
Dénes Zoltán - Gyenizse-Nagy Balázs
Térképhelyesbítők
Forrai Gábor, Forrai Miklós
Térképfelelős
Viniczai Ferenc
TV közvetítés
Ambrus András
Szpíker
Mutter Károly
Pár szó a terepekről:

ROB selejtező: A Tettye a belvároshoz tartozik, annak észak-keleti részén található 200-300 méter tengerszint feletti magasságon. Már a római korban lakott rész volt a pécsi városfalon kívül. Észak-déli irányú meredek utcák alkotják kelet-nyugati irányú összekötő utcákkal. Sok lépcső köti össze ezeket az utcákat, izgalmas udvarokon keresztül lehet elgondolkodtató feladatot állítani a futók elé. A terep északi részén helyezkedik el a 4,5 hektáros Tettye park, benne a tettyei romok, mely ideális helyszín egy látványos célterület kialakításához. Ezen a területen eddig csak egyetlen megyei rövidtávú futam volt sok évvel ezelőtt.

ROB Döntő – ORVB: Pécs történelmi belvárosa. Pécs belvárosa izgalmas helyszíneivel és történelmével rendkívül vonzó turisztikai és kulturális lokáció. Tájékozódás szempontjából is rendkívül izgalmas feladat, megannyi zegzúgos, rejtett szegletével, ahol kézzel fogható a történelem. A két versenyen induló futók olyan belvárosi részeken futhatnak át, amik nincsenek nyitva a nagyközönség előtt. Ezen a területen futhattak a 2011-es WMOC selejtezőn, valamint 2015-ben az EFOL sprint futamán induló versenyzők.

Technikai tudnivalók:

Mindkettő futam versenyközpontja a Pécs Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma udvara. Az iskola minden belvárosban tartott sportesemény központja, akár több ezer fős futó rendezvények teljes mezőnye elfér az öltözőiben (pl. Telekom Vivicittá).

A selejtező futamon kihelyezett cél lesz, a többi versenyszám célja a Széchenyi tér, a város legszebb, központi tere, minden nagyobb eseményt itt rendeznek meg.

Parkolás a belvárosban nem lehetséges, csak annak határain kívül. Az autókat a Mecsek Open versenyeken már megismert Tudásközpont ingyenes parkolójában, illetve a még tárgyalás alatt lévő volt PEAC pályán lehet letenni. A belvárosban lévő Centrum parkoló szombaton 13 óráig fizetős, de a mellette lévő Árkád bevásárlóközpont látogatói hétvégéken is megtöltik az összes helyet. Az Árkád bevásárlóközpont tetején lévő parkoló csak az első órában ingyenes, utána minden nap fizetős. Tehát úgy kell készülni, hogy a futamok alatt nem tudtok az autótokhoz menni már csak a terepletiltások miatt sem. A versenyközpontban, illetve a célban viszont mindent megtaláltok, ami egy kellemes nap eltöltéséhez szükséges.

A helyszínek megtekinthetőek itt: